0

سبد خرید شما خالی است!

گالری سنگ

10 نکته ای که درباره ضد آفتاب ها نمی دانیم


1- احتمالا از ضد آفتاب کافی استفاده نمی کنید.

ضد آفتاب های معدنی مانند زینک اکساید و تیتانیوم دی اکساید معمولا ظاهر غلیظتری دارند به همین دلیل افراد اغلب فکر می کنند که به مقدار کافی از آن ها استفاده می کنند. هنگام استفاده از کرم ضد آفتاب توجه کنید که تمام صورت را بپوشانید. تحقیقات انجام شده روی علت سرطان، استفاده از یک اونس(حدود 2 قاشق غذاخوری) کرم ضد آفتاب هر 2 ساعت را پیشنهاد می دهد. در یک روز آفتابی طولانی کنار ساحل نصف بسته ضد آفتاب را باید استفاده کنید.

2- مراقب اکسی بنزون باشید.

اکسی بنزون یک عنصر متداول برای فیلتر کردن اشعه فرابنفش است که در برخی موارد باعث ایجاد حساسیت و تغییرات هورمونی می شود. این ماده در 70 درصد ضد آفتاب های غیر معدنی وجود دارد. زینک اکساید و تیتانیوم اکساید هر دو عناصر معدنی و بی خطر برای حفاظت از پوست هستند.

3- SPF های بالاتر از 50 گمراه کننده هستند.

این محصولات الزاما محافظت بهتری از پوست در مقابل آفتاب ندارند. برخی از این کرمها ادعای SPF 70 و یا حتی 100 دارند. این در حالی است که هیچ داده ای مبنی بر اینکه کرم ها با SPF بالاتر از 50 حفاظت بیشتری از پوست می کنند در دست نیست. SPF  30 حدودا 96 درصد اشعه UVB و SPF  50 حدود 97 درصد اشعه UVB را مسدود می کند. پس بهتر است ضد آفتابی در رنج SPF 30 تا 50 انتخاب کنید.

4- استفاده از اسپری ضد آفتاب ساده تر اما خطرناک است.

احتمال استفاده از این اسپری ها به صورت همسطح و کافی در تمام نقاط صورت پایین است و همچنین استنشاق این اسپری ها مضر است.

5- از ضد آفتاب حاوی ویتامین A دوری کنید.

ویتامین A به عنوان یک آنتی اکسیدان نرم کننده و ضد چروک در بسیاری از ضد آفتاب ها و محصولات مراقبت از پوست به کار رفته است. اما تحقیقات نشان داده اند که فعل و انفعالات میان ویتامین A و نور خورشید ممکن است منجر به سرطان شود. این ماده همچنین با نام های  retinol، retinyl palmitate، retinyl acetate یا retinyl linoleate شناخته می شود.

6- از ضد آفتاب با تاریخ انقضای گذشته استفاده نکنید.

تاریخ انقضایی که روی ضد آفتاب درج می شود بسیار با اهمیت است. ضد آفتاب ها در صورتی که باز نشوند معمولا تا 2 سال دوام می آورند. هنگامی که ضد آفتاب باز می شود باید از آن استفاده کرد در غیر این صورت با گذشت زمان کرم بافت خود را از دست می دهد و روغن آن جدا می شود و تاثیرگذار نخواهد بود. همچنین نگه داری ضد آفتاب داخل ماشین عمر آن را کوتاه تر می کند.

7- ضد آفتاب ها باید در مقابل اشعه UVA هم مقاوم باشند.

بسیاری از ضدآفتاب ها در مقابل اشعه UVB محافظ پوست هستند چون این اشعه عامل آفتاب سوختگی است. این در حالی است که اشعه UVA آفتاب سوختگی ایجاد نمی کند بلکه از سطح پوست عبور می کند و در غشاء میانی پوست عملکردی بسیار مخرب دارد. غشاء میانی جایی است که در آن سلول های جدید و کلاژن ساخته می شوند. لک، چروک و خشکی نتیجه عملکرد UVA هستند. عناصری مانند زینک اکساید و تیتانیوم اکساید در مقابل هر دو اشعه UVA و UVB از پوست محافظت می کنند. اگر "Broad-spectrum" روی کرم نوشته شده باشد در مقابل اشعه UVA و UVB از پوست محافظت می کند.

8- ضد آفتاب هایی با نام "ورزشی" یا "مقاوم در برابر آب" گمراه کننده هستند.

برندها اجازه ندارند از کلمه "ضد آب" برای کرم های ضد آفتاب استفاده کنند. در عوض از کلمات جایگزین مانند "ورزشی" یا "مقاوم در برابر آب"  برای رساندن این مفهوم استفاده می کنند. در صورتی که "مقاوم در برابر آب" روی محصولی درج شود باید زمان 40 یا 80 دقیقه نیز مشخص شود. اما در واقع آزمودن صحت این ادعا غیر ممکن است و توصیه می شود بلافاصله بعد از خارج شدن از آب ضد آفتاب تجدید شود.

9- نرم کننده ها معمولا محافظت کمتری در مقابل اشعه UV دارند.

SPF موجود در نرم کننده ها معمولا تمام روز را برای حفاظت از پوست دوام نمی آورند و اگر در معرض آفتاب هستید بهتر است از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

10- استفاده از ضد آفتاب به تنهایی مانع از ابتلا به سرطان نمی شود.

استفاده از لباس های محافظ بهترین راه پیشگیری از مضرات آفتاب است.